II. Başkent Üniversitesi Liselerarası Takım Satranç Turnuvası Tamamlandı

#

Yarışma ve Turnuvalar

Başkent Üniversitesi BEDAM koordinatörlüğünde yapılan "2.Başkent Üniversitesi Liselerarası Takım Satranç Turnuvası" 26-27 Mayıs 2018 tarihlerinde Bağlıca Kampüsünde  başarıyla gerçekleştirildi. Dereceye giren okullara ve sporculara kupa ve  plaket ödüllerinin yanında  15.000 TL değerinde ödül dağıtıldı. Türkiye'nin farkı şehirlerinden en iyi  24 takım ve 114 sporcunun yarıştığı turnuvada ilk 3 masa  maçları internet üzerinden tüm dünyaya canlı yayınlandı. 5 tur süren zirve yarışı sonunda Ankara Atatürk Lisesi şampiyon olurken, Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi ikinci, Evrensel Koleji üçüncü, TED Koleji dördüncü ve Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi ise beşinci olarak turnuvayı tamamladı.Liseler arasında satrancın yaygınlaştırılması amaçlanan turnuvada birçok lise öğrencisi ve aileleri Başkent Üniversitesi kampüsünde ağırlandı.Turnuva sürecince  zorlu maçlar yapan gençler güzel bir kampüs ortamında streslerini attılar.

Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı da turnuvada yarışan tüm sporcuları tebrik etti. “İki gün boyunca 100’ü aşkın satranç sporcumuzu ağırladık. Birbirleriyle hem rekabet içinde hem de centilmence maç yaptılar. Onları ağırlamak bizler için çok önemliydi. Umarım hem sporcular hem de veliler için keyifli geçmiştir ve önümüzdeki yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz turnuvada da yine aynı heyecanla hep birlikte bir turnuva heyecanı yaşarız” dedi.

Ödül töreni; TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve BEDAM Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı’nın yanı sıra TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, sporcular, veliler ve Başkent Üniversitesi BEDAM ailesinin katılımıyla tamamlandı.


Benzer Haberler