3. Uluslararası Başkent Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası Başladı

Yarışma ve Turnuvalar

Başkent Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 27 Ağustos Pazartesi günü Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde başladı.

Beş kategoride toplam 700’ü aşkın sporcunun yarışacağı turnuvada; 10 ülkeden 37 unvanlı sporcu da boy gösteriyor.

Açılış konuşmalarını Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı’nın yaptığı törene; Federasyon yetkilileri sporcular ve çok sayıda davetli de katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Başkan Gülkız Tulay tarafından oynanan sembolik karşılaşmanın ardından açılış töreni sona erdi ve turnuvada ilk tur başladı.

6 gün sürecek Başkent Üniversitesi 3. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 1 Eylül Cumartesi günü sona erecek.