Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi IKSV 4.İstanbul Tasarım Bienali Okullar Okulu Akademi Günleri’ne Bergama Ekolü Projesiyle Katıldı

Sanat ve Yaratıcılık

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, 22 Eylül - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Okullar Okulu temalı İKSV 4. İstanbul Tasarım Bienali'ne Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Halime TÜRKKAN yürütücülüğünde üretilen “Bergama Ekolü” başlıklı proje ile katılmış, proje 30 Ekim 2018 günü saat 11.00’de Salt Galata’da sunulmuştur. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Mimarlık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından Bergama kasabası üzerinden demokrasi, politika, iktidar, cinsiyet, kültür, sanat, inanç, göç ve gelenek temaları kapsamında disiplinler arası bir tasarım araştırması yöntemiyle tartışmaların ve okumaların yapıldığı, tasarım önerilerinin üretildiği projenin çekimleri Film Tasarımı ve Çizgi Film-Animasyon Bölümleri öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilmiştir. 30 Ekim'de İstanbul Tasarım Bienali Akademi Günleri kapsamında izleyiciyle paylaşılan sunuma yoğun ilgi gösterilmiş, öğrencilerimizin film projesi büyük beğeniyle karşılanmıştır.