Bodrum Otelciler Derneği ile İşbirliği Protokolü

#

İmzalanan Protokoller ve Sözleşmeler

Başkent Üniversitesi ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) arasında, üniversite öğrencilerinin sektör uygulamaları ile pratik deneyimlerinin arttırılması, Bodrum bölgesinde bulunan otellerin nitelikli personel ihtiyacının karşılanması, Bodrum’un turizm ve gastronomi alanındaki gelişimine katkıda bulunulması amacıyla işbirliği protokolü 30 Aralık 2021 tarihinde imzalanmıştır. 

Başkent Üniversitesinde yapılan imza törenine Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ile BODER Ynt. Krl. Bşk. Ömer Faruk Dengiz, BODER Ynt. Krl. Üyesi Dr.Yusuf Günaydın ve diğer ilgililer katılmıştır.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Haberal Türkiye’nin en önde gelen turizm merkezlerinden olan Bodrumdaki otellerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün karşılanması için üniversite olarak her zaman desteğe hazır olduklarının belirtti. BODER Bşk.’nı Ömer Faruk Dengiz ise son yıllarda özellikle gastronomi alanında yaşanan değişim ve nitelikli personel ihtiyacı için bu işbirliğinin çerçevesinde kurumsal olarak karşılanmasının özellikle oteller acısından önemine değindi.

İşbirliği kapsamında Başkent Üniversitesin Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi bölümü öğrencileri staj ve işbaşında eğitimlerini BODER’e bağlı otellerde yapacaklar. Tören sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Haberal tarafından BODER Ynt. Krl. Bşk.’nı Dengiz’e günün anısına Başkent Üniversitesi Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi’inde yapılan bir hatıra tabağı hediye ederken Bşk. Dengiz. ise Protokol metnini imzalarken kullandığı kalemi günün anısı olarak Sayın Rektör Ali Haberal’a hediye etti.


Benzer Haberler