Başkent Üniversitesi ile Ecole Ferrandi Paris (Fransa) arasında Turizm İşletmeciliği alanında imzalanan protokol

#

İmzalanan Protokoller ve Sözleşmeler

Başkent Üniversitesi ile Ecole Ferrandi Paris (Fransa) arasında Turizm İşletmeciliği alanında Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı kurulmasına İlişkin Protokol imzalandı. 18.10.2023 tarihinde Başkent Üniversitesi temsilen Rektörü Prof. Dr. İbrahim Haldun Müderrisoğlu ve Ecole Ferrandi Paris (Fransa) Genel Müdürü Richard Ginioux tarafından Paris’de imzalanan protokolle Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programında eğitim dili İngilizce olacak.

Yüz yıllık eğitim geçmişi olan Ecole Ferrandi Paris gastronomi ve konaklama alanlarında Dünya’nın ve Fransa’nın önde gelen okullarından. İmzalanan protokolle  gastronomi ve konaklama alanında çalışan profesyoneller ile  bu alanlarda çalışmayı planlayan kişilere mesleki becerilerini uluslararası düzeye çıkaracakları  eğitim olanakları sunuluyor.

Protokole göre ortak programa kayıt yaptıran öğrenciler 1. ve 2. Yarıyıl derslerini Ecole Ferrandi Paris’de alacaklar. Genel not ortalaması 2.50 ve üzeri ile olan öğrenciler eğitimlerinin 3.ve 4. Dönemlerini Başkent Üniversitesi’nde sürdürecekler. Müfredatta yer alan tez çalışması ise  Başkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’na bağlı Turizm İşletmeciliği bölümü öğretim üyesi danışmanlığında yürütülecek . Her iki kurumun akademik gerekliliklerini başarıyla yerine getiren öğrenciler, ortak olarak hazırlanan Turizm İşletmeciliği Uluslararası Ortak Tezli Yüksek Lisans diplomasını almaya hak kazanacaklar.


Benzer Haberler