7. Yeşil Kampüs Etkinlikleri Kamu Spotu Yarışması için Başvurular Başladı

Etkinlik

14 ŞUBAT 2024 10.01 - 06 MAYIS 2024 00.00

Yarışmanın Konusu ve Teması: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL, ARTIK İKLİM KRİZİ”

Son başvuru tarihi 06 Mayıs 2024 olan, üniversitelerin lisans ve ön lisans programı öğrencilerine açık olan yarışma hakkında detaylı bilgi için BÜÇEM web sayfamızı ve baskent_bucem instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.

Sürdürülebilir Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2024 yılında yedincisi düzenlenecek olan Yeşil Kampüs Etkinlikleri Kamu Spotu Yarışmasının konusu "İklim Değişikliği Değil, Artık İklim Krizi" olarak belirlenmiştir. Yarışma aracılığı ile Türkiye’deki Üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrencilerin bir araya getirilmesi ve çevresel sorunların çözümüne katkı sağlamaları amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, İklim değişikliğine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak, toplumu iklim değişikliğine karşı harekete geçmeye teşvik etmek, iklim değişikliğinin önüne geçilmesi konularında toplumsal bilincin ve farkındalığın arttırılması, yaratıcı ve etkileyici kamu spotları aracılığıyla mesajlar iletilmesi amaçlanmaktadır. Bu aşamada gençlerin, iklim değişikliği ile mücadelede önemli sorumlulukları vardır. Her bir genç bireyin küçük de olsa bir etkisi olabilir, ancak bir araya gelerek kolektif bir çaba göstermek daha da etkili olabilir. İklim değişikliği ile mücadelede gençlerin enerjisi, yaratıcılığı ve kararlılığı önemli bir güç oluşturabilir. İklim değişikliği konusunda gençlerin sesini güçlendiren inisiyatifler onlara eyleme geçme fırsatı yaratabilir.

Dünya genelinde iklim krizi her geçen gün daha da derinleşiyor. Artık durum acil ve toplum olarak bu soruna karşı harekete geçme zamanı geldi. Bu nedenle, "İklim Değişikliği Değil, Artık İklim Krizi" temasıyla düzenlenen kamu spotu yarışmamıza katılın ve sesinizi dünyaya duyurun!

Yarışma Formu

Prof. Dr. Nazmiye ERDOĞAN BÜÇEM Müdürü