Prof.Dr. Mehmet Haberal'a İspanya Liyakat Nişanı takdim edildi

#

Tören

İspanya Kralı 6. Felipe, Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı haiz olduğu erdem ve üstün başarılarından dolayı 20 Şubat 2020 tarihinde İspanya Sivil Liyakat Nişanı ile taltif etti. 

Başkent Üniversitesi’nin Bağlıca kampüsünde düzenlenen törende, İspanya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eduardo Ibañez-Doriga, İspanya'nın AB'den sorumlu Bakan yardımcısı ve eski Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales-Barba adına Prof. Dr. Mehmet Haberal’a İspanya Sivil Liyakat Nişanı’nı takdim etti. Bu nişan ile İspanya, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a tıp ve eğitim alanlarındaki mesleki kariyerinden dolayı halkın takdirini iletmiş oldu. 

Törende önce iki ülkenin milli marşları arından Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın özgeçmişi okundu. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ve İspanya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eduardo Ibañez-Doriga konuşmalarını gerçekleştirdi. 

“Prof. Haberal Bu Nişana Saygınlık Kazandırmıştır”
İspanya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Eduardo Ibañez-Doriga, törende yaptığı konuşmada; “Bugün, Majesteleri VI. Felipe’nin Profesör Doktor Mehmet Haberal’a verdiği nişanın takdimi için toplandık. Çok nadir durumlarda, nişan takılan kişi, nişanın kendisine kazandırdığından daha çok nişana saygınlık kazandırır. Bu da o durumlardan birisidir” dedi. Bu nişanın Prof. Dr. Haberal’a yalnızca tıp alanındaki çalışmaları nedeniyle verilmediğinin altını çizen Eduardo Ibañez-Doriga konuşmasına şöyle devam etti: “Organ naklinde lider olan ülkemin, Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı’nın çalışmalarını takdir etmek istemesi doğaldır ve bu görevi 2018–2020 döneminde Profesör Haberal yürütmektedir. Ancak bu nişanın kendisine verilme sebebi sadece tıp bilimi alanındaki bu önemli kuruluşun başkanı olması değildir. İspanya, bu nişanla, Profesör Haberal’ın gerek tıp gerek eğitim alanlarındaki mesleki kariyerine duyduğu takdiri göstermek istemektedir.”

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal ise yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle andıktan sonra; “Onlar olmasaydı ülkemiz olmazdı bizler de burada olamazdık” dedi. Nişanın kendisi için çok anlamlı olduğuna değinen Prof. Dr. Haberal, Türkiye’nin ve Başkent Üniversitesi’nin sağlık alanında öncü konumu hakkında bilgi verdi. 

Nişan töreninin ardından Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde önce kokteyl sonra da davetlilerin katılımıyla gerçekleşen bir yemek düzenlendi. Törene milletvekilleri ve bakanların yanı sıra yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci, bilim insanı ve diplomat katıldı. 
 

Dünya Organ Nakli Derneği Haberi: 

https://tts.org/news/tribune-pulse-weekly-newsletter/663-tribune-pulse-february-26-2020-volume-iv-issue-8

 

 


Benzer Haberler