Sakarya Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası

Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan, 3-5 Temmuz 2018 tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleşen “YOL BİSİKLETİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI” büyük bir katılımla gerçekleşmiştir. Türkiye’nin her yerinden tüm takımlar, her kategoride kıyasıya rekabet etmiştir. Toplamda takım, sporcu katılmıştır. Başkent Üniversitesi olarak katıldığımız  Elite kadınlar kategorisinde ise toplam takım ve sporcu iştirak etmiştir.

2 gün süren yarışmaların ilki 3 Temmuz tarihinde 18 km lik parkurda zamana karşı yarışması, diğeri ise 4 Temmuz tarihinde 65 kmlik parkurda yol yarışları olmuştur.

Zamana karşı yarışmasında 27.59.82 lık zamanıyla Esin YILMAZ, yol yarışlarında 02.08.23 sn lik zamanlarıyla Ece Calp Türkiye şampiyonu, 02.08.24 sn lik zamanıyla Esra KÜRKCÜ Türkiye 2. Si olmuştur. Yarışmaların genel klasmanına bakıldığında ise takım klasmanında Ece CALP, Esra KÜRKCÜ, Esin YILMAZ ve Kübra BEKTAŞ’ ın katkılarıyla Başkent Üniversitesi Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Takım klasmanında dereceye giren takımlar:

1. Başkent Üniversitesi S.K.
  2. Lassa
  3. Sakarya Üniversitesi S.K.