Rektörümüz Prof. Dr. Ali Haberal , Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ve Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu Kiev'de Taurida National V.I.Vernadsky Üniversitesini Ziyaret Etti

Ziyaretler

22-24 Temmuz 2018 tarihlerinde “Taurida National V.I.Vernadsky” Üniversitesine, Prof. Dr. Ali Haberal, Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu ve Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’nun gerçekleştirdikleri ziyarette teknopark kurulabilecek bölgeler gezilmiş ve burada yürütülecek faaliyetler belirlenmiştir.

Kiev’de ya da yakınlarında açılacak “Sağlık Merkezinin” ve “Organ Nakli Merkezinin” kurulabileceği yerler ziyaret edilmiştir.

“Taurida National V.I.Vernadsky” Universitesi yerleşkesi ve çevresi gezilmiş, ayrıca Üniversitede bulunan Türkoloji bölümünün Türkoloji/Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında geliştirilmesi; akademisyen ve öğrenci değişimi gerçekleştirilebilmesi için görüşmeler yapılmıştır.