Prof. Dr. Mehmet Haberal, Özbekistan Tıp Tarihinde Bir İlke İmza Attı

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "aynı kökenden gelen ülkeleri yalnız bırakmayın" direktifini, bilimsel katkılar ile yerine getiriyor Başkent Üniversitesi Kurucusu, Dünya Organ Nakli Derneğinin Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın 2014 yılında Kazakistan’da çocuklarda karaciğer naklini başlatarak yaktığı umut ışığı, Orta Asya’yı aydınlatmaya devam ediyor. Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi, bu kez Özbekistan’da çocuklarda ilk böbrek nakline öncülük etti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile Başbakan Yardımcısı tarafından Merkezin Fahri Profesörlük diploması ile Özbekistan’ın sultan nişanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’a takdim edildi.
Prof. Dr. Mehmet Haberal bu kez ekibiyle birlikte Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te çocuklarda ilk böbrek naklini gerçekleştirdi.1’i çocuk, 2’si yetişkin 3 canlıdan böbrek nakliyle Özbekistan’da da yeniden yaşam yolculuğunun mimarı oldu. Prof. Dr. Mehmet Haberal, başarılı geçen nakillerin ardından merkezin anı defterini de imzaladı. Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanlığı müsteşarı, operasyondan sonra Haberal’ı Başbakanlık binasında ağırladı. Başbakan Yarımcısı Kahraman Akmalov, Haberal’a desteğinden dolayı Özbekistan’ı simgeleyen bir hediye takdim etti. Bugüne kadar sadece 5 kişiye verilen Sağlık Bakanlığı Acil tıp Merkezinin fahri profesörlüğü diploması ve madalyası da Prof. Dr. Mehmet Haberal’a takdim edildi. Yurt dışında Türkiye’yi en üst düzeyde gururla temsil eden Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türk kökenli devletlere destek vererek, Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.