Azerbaycan Devleti Tıbbi - Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Ajansı ile İş Birliği

#

Ziyaretler

Başkent Üniversitesi ile Azerbaycan Devleti Tıbbi- Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Ajansı bir iş birliğine imza atıyor. Azerbaycan Çalışma Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Tıbbi- Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Ajansı, ülkedeki bütün malül raporuna sahip yetişkin ve çocukların tıbbi ve sosyal rehabilitasyonunu gerçekleştirmekte. Toplam 15 rehabilitasyon merkezini yöneten ajans aynı zamanda ortez-protez yapımı için bir de atölye ile hizmet vermektedir.  

Azerbaycan Devleti Tıbbi- Sosyal Ekspertiz ve Rehabilitasyon Ajansı verdiği hizmetlerin kalitesini arttırmak ve yeni tekniklerin uygulamasını sağlayabilmek amacı ile Başkent Üniversitesi ile stratejik ortaklık talep etmiştir. Bu talep doğrultusunda Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu’nun başkanlığında bir heyet Azerbaycan’da hizmet veren Fizik Tedavi Merkezlerini gezmiş ve stratejik ortaklık için görüşmelerde bulunmuştur.

Başkent Üniversitesi tarafından Azerbaycan da hizmet veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanları ile Fizyoterapistlerin eğitimlerinin verileceği ortaklığın çalışmaları devam etmektedir.


Benzer Haberler