Tütünsüz Kampüs için 3 Üniversite Harekete Geçti

Sağlık

Tütünsüz Kampüs için Başkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi 19 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 14:30’da, “Tütünsüz Üniversite İçin Adım Adım” başlıklı bir basın toplantısı düzenleyerek, ortak hareket etme kararlarını duyurdular. Toplantıda Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen “Tütünsüz Üniversite İçin Adım Adım” çalışmalarına ilişkin bilgi verdiler. Projenin kampüslerde sigara içilen alanları daraltmaya ve sigaranın cazibesini azaltmaya yönelik olduğu ve önümüzdeki yıllarda tüm kampüs alanında tütün ve benzeri ürünlerin kullanılmasının kaldırılacağı vurgulandı. Üniversitelerde tütün kullanan ve kullanmayan bütün bireylerin sağlık haklarını korumayı amaçladıklarını belirten rektörler, "Tütünsüz Üniversite” ile gençlerin sağlıklı bir çevrede eğitim görmelerini hedeflediklerini belirttiler.