Türkiye’nin Önde Gelen Üniversitelerinden ODTÜ ve BAŞKENT Sağlık Sektörü İçin Ortak Hareket Edecek

#

Sağlık

ODTÜ ve BAŞKENT Üniversitesi arasında;  Sağlık alanındaki buluş ve projelerin sanayinin ihtiyacı doğrultusunda geliştirilerek ticarileştirilebilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Mühendislik başta olmak üzere Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gelişmiş altyapısı ile Türkiye’nin önde gelen teknik üniversitesi olan ODTÜ ve Sağlık Bakanlığı’ndan sonra sağlık hizmeti veren birimleri ile en kapsamlı hizmet ve altyapıya sahip üniversite olan Başkent Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile sağlık alanında rekabetçi teknolojilerin geliştirilmesi, ürünleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda ODTÜ ve BAŞKENT, Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi, farklı disiplinlerden çalışma grupları ile sorun ve ihtiyaçlara disiplinler arası çözüm üretilmesi ve sanayi ile ortak projelerin geliştirilmesi için faaliyetler yürütecektir.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök imza töreninde yaptığı konuşmada, her iki üniversitenin güçlü olduğu alanları birleştirerek hareket edeceği bu dönemde başarılı projelerin ortaya çıkacağını belirtirken, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün burada, önemli bir adım daha atıyor, ülkemiz için çok önemli üniversitelerden biri olan Başkent Üniversitesi ile uzun soluklu bir işbirliği protokolü imzalıyoruz. Bu protokol ile farklı alanlardaki uzmanlıklarını birleştirecek ODTÜ ve BAŞKENT Üniversitesi’nin ortak projeler ile sağlık alanına değerli katkı sağlayacağına inanıyoruz.

BAŞKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da sağlık alanında yaygın yürütülen hizmetlerin ODTÜ araştırma altyapıları ile eşleştirilerek ticarileşme potansiyeli yüksek ortak projelerin geliştirileceği bu protokolün her iki üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Prof. Haberal sözlerine, “Sürdürülebilir bir şekilde her iki kurumun akademisyenleri arasında disiplinlerarası yenilikçi projelerin geliştirilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Gerek Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Merkezimiz gerekse klinik ile diğer tıp sağlık ve mühendislik birimlerimiz ile ODTÜ  arasında açık inovasyonun geliştirileceği ortamların oluşturulması ülkemize önemli katma değer sağlayacaktır”. 


Benzer Haberler