Türksat Model Uydu Yarışmasında Üçüncülük

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Model Uydu Takımı Teknofest  Organizasyonu Kapsamında Düzenlenen Türksat Model Uydu Yarışmasında Üçüncü Oldu

İki yıllık çalışma büyük başarıyı getirdi…..

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul 3.Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında  düzenlenen  TÜRKSAT Model Uydu Yarışmasında Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uydu Topluluğu üçüncü oldu.

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Model Uydu Topluluğu üyelerinden  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Eray Kaplan, Hüseyin Tokar, Ege Görmen, ve takım kaptanı Makine Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi ve doktora programı öğrencisi Kemal Güven yarışmaya  ParsyCAN adıyla katılmışlardır. Parsy Anadolu kaplanı olup Başkent Üniversitesinin maskotudur. ParsyCAN takımı, 40 takım arasında sağladığı başarı dolayısıyla kazandığı ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

ParsyCAN takımı  Prof.Dr.Berna Dengiz, Doç. Dr. Sedat Nazlıbilek danışmanlığı ve TAMSAT Amatör Uydu Teknolojileri Derneği desteğiyle  çalışmalarını tamamlayarak, Türkiye genelinde yarışmaya katılan 40 takım arasında ilk üçe giren tek Ankara takımı oldu. Öğrenciler, yarışmada, "tasarla-yap-uçur" modeliyle gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerini birebir uygulama şansı elde etti..  Ülkemizde uydu teknolojisinin geliştirilmesinde ileride önemli roller alabilecek takım üyeleri  ve kaptanı fakültemizin başarılı öğrencileridir. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutlar başarılarının devamını dileriz.