TT Certification Program NYU Abu Dhabi 3. Ödülü

ITT Certification Program NYU Abu Dhabi

Başkent-ITT ve Innovation Think Tank @ Siemens Healthineers işbirliğinde yürütülen çalışmalarla Üniversitemiz öğrenci ve akademisyenleri ile sağlıkta yenilikçi fikirlere odaklanmış farklı projelerin geliştirilmesi sağlanmaktadır. Bu çalışmalar sırasında üniversitemizden Biyomedikal Mühendisliği ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri öğrencileri tarafından geliştirilen “Alzheimer’s and Parkinson Diseases” Başlıklı proje ile 22 Ekim – 5 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen 96. ITT Certification Program NYU Abu Dhabi etkinliğinde üçüncülük ödülü almışlardır. Öğrencilerimizin bu başarılarını kutlayan Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ali Haberal Innovation Think Tank @ Siemens Healthineers ile geliştirilen çalışmaların uluslararası platformlarda başarı elde etmelerini ve üniversitemiz girişimcilerinin yeteneklerini dünyaya duyurmalarından dolayı memnuniyetini dile getirmiştir.  BİTTO (Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi) ve Başkent ITT’nin yürüttüğü bu programların, öğrencileri multi-disipliner çalışmaya teşvik etmesi, inovasyon yönetimi deneyimleri katarak öğrencilerimizi çalışma hayatlarına daha iyi hazırladığını belirtmiştir. Başkent ITT ve Innovation Think Tank @ Siemens Healthineers işbirliğinin üniversitemize ve ülkemize katkıları ile Üniversite – Sanayi işbirliğinde katma değeri yüksek bir örnek olduğunu bu ödül ile bir kez daha kanıtlanmıştır.