Bernard Lewis Memorial Prize Ödülü

#

Başarılar ve Ödüller

Başkent Üniversitesi, İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi hocamız Doç. Dr. Banu Eligür, Ortadoğu ve Afrika Çalışmaları Derneği’nin (ASMEA—Association for the Study of the Middle East and Africa) 2018 yılında ilk defa verdiği Bernard Lewis Memorial Prize ödülünü 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde Washington, D.C.’de gerçekleşen 11. yıllık konferansında kazanmıştır.

Bu ödülün verilmesinde iki amaç vardır: Birincisi, Profesor Bernard Lewis'in hatırasını yaşatmak ve onun yarattığı mirasın bir örnek olarak diğer bilim insanları tarafından takip edilmesini temin etmek. İkincisi, bir ASMEA üyesinin gösterdiği üstün bilimselliği ve Ortadoğu çalışmaları alanındaki objektif hakikate adanmışlığını resmen takdir etmek.

Bernard Lewis Memorial Prize ödülü Doç. Dr. Banu Eligür’e şimdiye kadar olan yayınları ve sunumları Profesör Bernard Lewis’in uzun yıllar boyunca ilgi alanı olan ve çaba sarfettiği bazı konuları kapsamasının yanı sıra, mükemmel bir araştırma ve yazım kaydını ortaya koyuyor olması; modern tarihin karmaşık konularını araştırma istekliliği ve akademik özgürlüğe olan bağlılığı nedeniyle verilmiştir.

Ayrıntılar için tıklayınız...

http://www.asmeascholars.org/professor-bernard-lewis-chairman/


Benzer Haberler