Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Model Uydu Takımı NASA Yarışması Finali için ABD Yolcusu!

#

Başarılar ve Ödüller

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Model Uydu Topluluğu Parsy-CAN takımı NASA tarafından desteklenen ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin yarıştığı Model Uydu (CANSAT) Yarışması’nda ön elemeyi geçerek finale katılmaya hak kazanmıştır.  

Parsy-CAN dünyada farklı ülkelerden katılan 100 ün üzerindeki üniversite takımları arasında 95.35 puanla ilk elemeyi geçerek büyük başarı elde etmiştir. Amerikan Astronotlar Derneği (AAS) ve Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (NASA) tarafından düzenlenen bu uluslararası yarışmada üniversitemizi ve ülkemizi temsil edecektir.  Yarışmanın finali 14-16 Haziran 2019 tarihleri arasında ABD’ nin Teksas eyaletinde yapılacaktır.

2017 yılında Prof. Dr. Berna Dengiz  ve Prof. Dr. Sedat Nazlıbilek  danışmanlığında kurulan ve  TAMSAT- Amatör Uydu Teknolojileri Derneği eğitimdesteği alan Parsy-CAN takımı, daha önce ulusal yarışmalarda da kendini göstermiştir. 2017 yılında Türksat Model Uydu Yarışması’nda 4. Olan takım, 2018 yılında TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Model Uydu Yarışması’nda  3. olmuştur.

Hedef Birinci Olmak

Parsy-CAN takımının hedefi Astronotlar Derneği (AAS) ve Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (NASA) tarafından düzenlenen bu uluslararası yarışmada dünya takımları arasında birinci olmaktır. Üç yıldır kurulu olan Parsy-CAN takımını bu başarışlarından ötürü kutluyor, ülkemize birincilik derecesiyle dönmesini bekliyoruz.  


Benzer Haberler