Başkent Üniversitesi Buluşları Uluslararası Ödüllerin Sahibi Oldu

#

Başarılar ve Ödüller

Teknofest kapsamında Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Trabsfer Ofisi (BİTTO) olarak katıldığımız Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) ödülleri 02.09.2022 günü gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl 13 ülke, 277 buluşun katıldığı ISIF’nda 6 patentimiz ödüllendirildi. WIPO Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı Uluslararası İşbirliği Yöneticisi Sayın Zoran BARISIC, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Fatih KACIR, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Cemil BAŞPINAR’dan ödüllerimizi aldık.

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından geliştirilen COVID-19 ESNEK VE ŞEFFAF ENTÜBASYON KUTUSU başlıklı buluş üniversitemize Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) uluslararası en iyi akademik buluş ödülünü kazandırmıştır.

    Buluş sahipleri:

    Prof. Dr. Sıdıka Esra Baskın

    Dr. Meraj Sıddıqui

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından geliştirilen FAZ DEĞİŞTİREN MALZEME ENTEGRELİ ŞEFFAF KILIFLI KAVİTELİ GÜNEŞ ALICISI başlıklı buluş üniversitemize altın madalya kazandırmıştır

    Buluş sahipleri:

    Yrd. Doç. Dr. Levent Çolak

    Araş. Gör. Gülden Adıyaman

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından geliştirilen GÖRÜNÜR IŞIKLA ( 400-800 NM) HEDEFLEN POLISAKKARIT TÜREVLI ANTIKANSER VE ANTIMIKROBIYAL GÜMÜŞ AJANI IÇEREN HIDROJEL NANOKOMPOZIT SENTEZI VE KULLANILACAK ALANLARI başlıklı buluş üniversitemize gümüş madalya kazandırmıştır.

    Buluş sahibi:

    Doç. Dr. Ulviye Bunyatova

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü akademisyenleri tarafından geliştirilen KILAVUZ TEL ÜZERINDEN TAKILABILEN BIR SONDA başlıklı buluş üniversitemize gümüş madalya kazandırmıştır.

    Buluş sahibi:

    Doç. Dr. Erman Ceyhan 

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri tarafından geliştirilen AKKERMANSIA MUCINIPHILA VE DOĞAL ANTIOKSIDAN MADDELER IÇEREN GIDALAR KATILARAK ŞEKERLI VE ŞEKERSIZ ÇIKOLATA ÜRETİMİ başlıklı buluş üniversitemize bronz madalya kazandırmıştır.

    Buluş sahipleri:

    Dr. Öğr. Üyesi İlkay Yılmaz

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter

Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) 2022’de sunduğumuz, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği akademisyenleri tarafından VICATCH NIPAH VIRÜSÜ HIZLI TANI KITI başlıklı buluş üniversitemize bronz madalya kazandırmıştır.

    Buluş sahipleri:

    Zeynep Büşra Ayhan

    İlayda Süzen

    Ece Yaşar

    Melike İrem Yılmaz

    Yılmaz Oğuzhan Demir

    Gözde Ünsal

    Prof. Dr. Dilek Çökeliler

 

 


Benzer Haberler