"2022 Tanner-Vandeput-Boswick Burn Prize" Ödülü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi.

#

Başarılar ve Ödüller

Üniversitemizin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet HABERAL, 28 Ağustos- 01 Eylül 2022 tarihleri arasında Mexica- Guadalajara’da düzenlenen 21. Uluslararası Yanık Yaraları Kongresi’nde, yanık alanında hasta bakımı, araştırma ve tedavide yaptığı çalışmalardan dolayı 4 yılda bir verilen ve “Yanık Alanının Nobel Ödülü” olarak da adlandırılan “2022 Tanner-Vandeput-Boswick Burn Prize” ödülünü almıştır. Uluslararası Yanık Vakfı. Uluslararası Yanık Vakfı (IBF) TVB Burn Ödülü'nü tanıtmak ve yönetmek için 1983 yılında kurulmuştur Dr. Tanner, Dr. Jacques Vandeput'un yardımıyla, deri greftlerinin genişletilmesini sağlayan bir cihaz olan Tanner-Vandeput Mesh Dermatome cihazını bulmuştur. Vakıf Yönetim Kurulu'nun ilk Başkanı merhum Dr. John Boswick'in katkılarından dolayı ödüle ismi eklenmiştir ve Tanner-Vandeput-Boswick (TVB) Yanık Ödülü 1986 yılından bu yana yanık tedavisinin ilerlemesine önemli katkılarda bulunan kişi veya kuruluşları onurlandırmak için dört yılda bir bu alanda uluslararası ölçekte katkı sağlayan bilim insanlarına takdim edilmektedir. 2018 yılında Dr. Naoki Aikawa’ya verilen Tanner-Vandeput-Boswick Yanık Ödülü 2022 yılında ise Prof. Dr. Mehmet HABERAL’a verilmiştir.

IBF Başkanı, Jane Boswick-Caffrey yaptığı açıklamada Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Türkiye ve dünya genelinde kendisini yanık bakımının bütünsel gelişimine adadığını ve kariyeri boyunca bu alandaki eğitimi desteklediğini belirtmiştir. Ayrıca yenilikçi kişiliği ile yanık tedavisi alanındaki insanları bir araya getirdiğini ve ilham verici ve sevecen bir lider olduğunu ifade etmiştir.

Prof. Dr. Mehmet HABERAL yaptığı konuşmada "Bu prestijli ödülü almanın büyük bir onur olduğunu belirterek "Yanığın sadece tıbbi bir sorun değil, toplumsal bir sorun olduğunu yanığın her zaman, her yerde, herkesin başına gelebileceğini ifade etmiştir. Onu bu kadar önemli bir çalışma alanı yapanın da bu olduğunu belirterek tüm disiplinlerden hekimlerin yanı sıra politika yapıcıların da birlikte çalışması gerektiğini vurgulamıştır.

Ödül, Prof. Dr. Mehmet HABERAL’a Uluslararası Yanık Yaralanmaları Derneğinin (ISBI) 28 Ağustos- 01 Eylül 2022 tarihleri arasında Meksika-Guadalajara'da yapılan Kongresinde takdim edilmiştir.

Hocamızla bir kez daha gurur duyuyor, tebrik ediyoruz.

 


Benzer Haberler