2019 Yılı Adil Rekabete Katkı Ödülü Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Emek’e Verildi

Rekabet Derneği, kamu ihalelerinde rekabet konusunda iz bırakan yazıları nedeniyle, 2019 yılı Adil Rekabete Katkı Ödülünü 24/04/2019 tarihinde gazeteci yazar Çiğdem Toker ve Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Emek’e vermiştir.

Rekabet Derneği’nin amacı, sadece dar anlamda değil; geniş anlamda rekabet politikalarının ve rekabet kültürünün gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda Rekabet Derneği, ekonomide teşebbüslerin hâkim durumunun kötüye kullanımının engellenmesi, kartellerle etkin mücadelenin sağlanması, birleşme ve devralmaların rekabete zarar vermeyecek şekilde yapılması yanında kamu ihalelerinin rekabete uygun biçimde yapılması, kamu yardımlarının rekabeti bozmayacak şekilde yürütülmesi, enerji, telekomünikasyon gibi alanlarındaki doğal tekellerin regülasyonunun ve genel olarak kamu düzenlemelerinin rekabete uygunluğunun sağlanması ile de ilgilidir.

Rekabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Türkkan, törende ödülün sadece kamu ihalelerinde adil rekabetin sağlanmasına katkıları nedeniyle verilmediğini, gerek Çiğdem Toker’in, gerekse Prof. Dr. Uğur Emek’in adil rekabete çok geniş kapsamlı biçimde katkı sağlayan kişiler olduğunu belirmiştir