19 Ekim 2023 Tarihli Senato Kararı

#

Kamuoyuna Duyuru

19 EKİM 2023 TARİHİNDE OLAĞANÜSTÜ TOPLANAN BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SENATOSU KARARI

19 Ekim 2023 tarihinde olağanüstü toplanan Başkent Üniversitesi Senatosu 17 Ekim 2023 günü Gazze’deki bir okula ve içinde bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu hastaneye düzenlediği pek çok sivil ve masum insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olduğu saldırıyı bir insanlık ve savaş suçu olarak kabul etmektedir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere, uluslararası sözleşmeler ile güvence altında olan kutsal yaşama hakkına yönelik bu saldırının hukuki ve meşru hiçbir nedeni olmadığı gibi ahlaki ve vicdani dayanağı da yoktur.

Sivil hedeflerin, özellikle de Uluslararası insan hakları hukuku tarafından güvenli alan olarak kabul edilen, içinde hastalar ve sağlık personelinin bulunduğu tam teşekküllü bir hastanenin, hiçbir koşul altında hiç kimse tarafından saldırıya uğraması kabul edilemez.   

İsrail Devletinin , savaş zamanlarında dahi sivillere ve insani yardım birimlerine saldırılmayacağı yönündeki uluslararası hukuk ilke ve teamüllere aykırı bu insanlık dışı saldırısını Başkent Üniversitesi olarak şiddetle kınıyoruz.  

Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden masum insanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyor ve acılarını paylaşıyoruz.

Başkent Üniversitesi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu aziz milletimizin bilgilerine saygıyla sunuyoruz.

 

Decision of The Senate of Başkent University Extraordinarily on 19 October 2023 >>

 

 


Benzer Haberler