Başkent Üniversitesi Anlamlı Günde AOSB'de Meslek Yüksekokul Temeli Attı

Eğitim

Başkent Üniversitesi-Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) işbirliğiyle Meslek Yüksek Okulu kuruyor. Meslek Yüksek Okulu temeli Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı törenlerinin yapıldığı günde atıldı. Bu anlamlı günde öncelikle Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ne Büyük Zaferin anısına inşa edilen Zafer Anıtı önünde tören düzenlendi. Ardından Meslek Yüksek Okulu temeli atıldı. Törende Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri 1915 yılında atıldı. Görevimiz ülkemizi yüceltip yükseltmek, bizler de bunu yapıyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifini hatırlayarak daha çok çalışacağız" mesajı verdi. Büyük Zafer, Başkent Üniversitesi'nde de Prof. Dr. Muhteşem Ağıldere ve Prof. Dr. Cengiz Işık'ın konferanslarıyla da anıldı. Prof. Dr. Muhteşem Ağıldere, Çanakkale Gazisi; İbradılı İbrahim'in, 27. Alay komutanı Albay Şefik Aker'e 1. Dünya Savaşı'ndan sonra yazdığı mektuplarla çıktı kürsüye. "Troya ve Çanakkale Savaşları"nı da Prof. Dr. Cengiz ışık anlattı ve katılımcıları, 1915 yılına götürdü...