Radyoterapide Son Teknoloji: MR Linac

Bilim ve Teknoloji

MR Linac, tümörün şekli, boyutu, pozisyonu ve çevresindeki sağlıklı anatominin değişikliklerine göre dozu yeniden şekillendirmeye izin verir. Konvansiyonel radyoterapiye göre tedavi süresini 1 ila 5 gün kadar kısaltarak; her hastaya, hastalığına göre ayrı tedavi imkanı sağlar.

Hangi Kanser Türlerinde Kullanılır?

• Prostat kanseri Jinekolojik tümörler
  • Beyin tümörleri
  • Lenf bezi metastazları
  • Kemik metastazları
  • Yineleyen tümörler
  • Pankreas kanseri
  • Akciğer kanseri
  • Meme kanseri
  • Kalın barsak kanserleri
  • Karaciğer/hepatobiliyer kanserleri ve metastazları

MR Linac ile Neler Mümkün

• Daha keskin görüntüleme,
  • Tümör dokusuna çok yüksek radyasyon dozlarının uygulanabilmesi,
  • Çevre normal doku ve organların daha iyi korunabilmesi,
  • Tedavi süresinde kısalma tümör dokusuna kısa sürede etki,
  • Tedaviye çok hızlı yanıt alabilme,
  • Yineleyen tümörlere tekrar radyasyon verebilme imkanı.

MR Linac, Radyoterapiye Nasıl Bir Yenilik Getirdi?

Cihaz, tedavi sırasında benzeri görülmemiş bir hassasiyetle yumuşak doku görüntülemesi sağlıyor. Gerçek zamanlı olarak tümörün ve risk altındaki organların hareketlerini izliyor. Çevresindeki sağlıklı dokulara verilen hasarı en az seviyeye getirerek, küçük alanlara daha yüksek radyasyon dozu veriliyor.

Radyoterapi uygulamalarında devrim niteliğinde değişime sebep olan MR-Linac teknolojisi ile tedavi öncesinde ve tedavi sırasında tümör takip edilerek yüksek radyasyon dozları doğru bir şekilde hastaya uygulanabilmektedir. Ayrıca yüksek çözünürlüğe sahip 1.5 Tesla MR-Linac cihazı ile tedavi sırasında tümör boyutunda ve şekilindeki değişiklik aynı anda düzenlenerek yeniden tedavi planlaması yapılabilmektedir.

Her hasta kendine özgü eşsiz bir tedaviye ihtiyaç duyar.  Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak, MR Linac’ın; net görüş yeteneği, gerçek zamanlı tümör izleme özelliği ve gerçek zamanlı uyarlanabilir radyoterapiye imkan sağlama özellikleriyle kişiye özgü bir tedavi hizmeti sunmaktayız.

MR-Linac hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız: ankara.baskenthastaneleri.com/mr-linac/