6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’21

#

Bilim ve Teknoloji

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının destekleri ile 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen “6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’21" çeşitli uluslararası platformlar tarafından yoğun ilgi gördü.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın açılış konuşmaları ile 21 Eylül 2021 tarihinde başlayan ISIF’21’de Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transer Ofisi (BİTTO) fuar alanında üniversitemiz buluşlarını tüm katılımcıların ilgisine sundu. Sayın Bakan’ın üniversitemiz standını ziyareti ile BİTTO ekibi, akademisyenlerimiz ve genç girişimcilerimizin buluşlarını kendisine detaylıca anlatma fırsatı buldu. Fuarda 20 ülkeden toplam 252 buluş sergilendi.

Fuar kapsamında 23 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşen “Patent’ten Para Kazanma” başlıklı panelde BİTTO yöneticisi Arzu Fırlarer konuşmacı olarak yer aldı ve özellikle sağlık sektöründe patentlerin ticarileşebilmesi konusunda görüşlerini aktardı. Panelde yer alan çeşitli üniversitelerin TTO’ları, Teknokent ve Türkiye Patent Hareketi Platformu temsilcileri, ortak bir görüş olarak teknoloji transfer arayüzlerinin etkinliğinin kamu-üniversite-sanayi-STK işbirliğinde arttırılması gerekliliği vurgulandı.

Uluslararası katılımın yoğun olduğu, Türkiye’den 18 üniversitenin yer aldığı ISIF’21 Buluş Yarışması ödül töreni T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır ve Türk Patent Başkanı Sayın Habip ASAN katılımları ile gerçekleşmiştir. Sekiz kişilik bir uluslararası jüri tarafından değerlendirilen buluşlardan ödül almaya hak kazananlar bu törende açıklanmıştır. Üniversitemiz yedi buluş ile çeşitli ödüller almaya hak kazanmıştır. “Endodontide Kullanılan Kanal İçi İlaç Taşıyıcı Elde Etme Yöntemi” başlıklı buluş Altın Madalya, “Enerji Türbinlerinde Kullanılan Bir Yoğunlaştırıcı” ve “Multipl Skleroz Hastalığının Ön Tanısında Kullanılan Bir Yöntem” başlıklı buluşlar Gümüş Madalya ve “Omurga Diskektomi Ameliyatlarında Kullanılan Bir Cerrahi Cihaz”, “Bir Üriner Kateter Takma Aparatı”, “Alzheimer Ve Hafif Bilişsel Bozukluk Hastalığı Erken Tanısında Kullanılan Bir Yöntem”, “Bir Tedavi Cihazı” başlıklı buluşlar da Bronz Madalya almıştır.


Benzer Haberler