Başkent Üniversitesi'nden, Türkiye'ye Bir Eser Daha

Eğitim

"Tarlalar betonlaşmasın, Türkiye aç kalmasın..." Prof. Dr. Mehmet Haberal, yıllar önce söylediği bu sözü, eserlere döktü... Başkent Üniversitesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Araştırma Geliştirme Merkezi kuruldu... Bu kapsamda Tarımla bölgesel kalkınmayı hedefleyen Silivri Belediyesi ile Başkent Üniversitesi bir araya geldi... Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile belediye meclis üyeleri büyük hedefe ulaşmak için "doğru adres" dedikleri Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü'nde; Prof. Dr. Mehmet Haberal ile bir araya geldi. Heyeti, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ve rektör yardımcıları karşıladı. Başkent Üniversitesi Kurucusu, Yönetim Üst Kurulu Başkanı Haberal, "görevimiz ülkemizi yüceltip yükseltmek" diyerek, eserlere talip olduğunu bir kez daha vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, konuklarına kampüsü gezdirdi. İlk durak; kampüs içindeki Atatürk eviydi. Daha sonra İletişim Fakültesi stüdyoları, Ekin Ön Kuluçka Merkezi, Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu ile Türkiye'de ilk kez Başkent Üniversitesi'nde uygulanan Sanal Mahkeme Salonu,  Diş Hekimliği Fakültesi, tam donanımlı Odyoloji Bölümü, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Türkiye'nin en büyük gastronomi akademisi Thermopolium Mutfağı, Moleküler Biyoloji Labarutuvarı,  Seramik Atölyesi ve Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanelerinden birini içinde barındıran Kongre ve Kültür Merkezi gezdirildi Kütüphanede en büyük ilgiyi gören odalardan biri de; Prof. Dr. Hüsnü Göksel koleksiyonuydu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Prof. Dr. Haberal, Işıklar ve beraberindeki heyeti uğurladı. Her biri, Başkent Üniversitesi'nden büyük hayranlıkla ayrılırken, Teşekkürleri Prof. Haberal'aydı...