Kazakistan’dan Gelen Heyet Başkent Üniversitesi Kampüsünü Beğeniyle İnceledi

Eğitim

2014'te ilk adımı atılan Başkent Üniversitesi - Kazakistan işbirliği eğitim ve sağlık alanında ilerlemeye devam ediyor. Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı, Dünya Organ Nakli Derneği'nin Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, verdiği katkılarla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirasına da sahip çıkıyor. Kazakistan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile doktor ve akademisyenlerden oluşan heyet, Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsünde incelemelerde bulundu. 2014 yılında Kazakistan'dan gelen davetle Başkent Üniversitesi Kurucusu, Dünya Organ nakli derneğinin seçilmiş başkanı, ekibini toplayıp Kazakistan'a gitmişti. Türkiye'de birçok ilkin altına imza atan Haberal, Astana'da çocuklarda ilk karaciğer naklini gerçekleştirdi. 4 yıl önce başlayan faaliyetler bugün üst düzeyde devam ediyor. Kazakistan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Lyazat Aktayeva ile doktor ve akademisyenlerden oluşan heyet, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ni ziyaret etti. Ankara ziyaretlerinin 2. gününde ise Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsündeydi. Heyeti, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal ile rektör yardımcıları karşıladı. Heyet, Prof. Dr. Ali Haberal ile birlikte kampüste incelemelerde bulundu. Kazak Heyet, bilimsel çalışmaların yapıldığı merkezleri de inceledi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Lyazat Aktayeva da; desteği için Prof Dr. Mehmet Haberal'a teşekkür etti ve  “O kadar zengin bir yer ki; Onun başında sizin gibi bir doktor var.”  diyerek Kazak heyet, büyük umutlarla geldiği Başkent'ten fazlasıyla; bilgiyle donatılarak, ilhamla ve "biz de Haberal'ın desteğiyle her işi yaparız" güveniyle ayrıldı.