Başkent Üniversitesi Sağlık İnovasyon Merkezi (BUCHI) 2017-2018 Dönemi Proje Sergisi ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

#

Başarılar ve Ödüller

Başkent Üniversitesi Sağlık İnovasyon Merkezi (BU Center of Health Innovation – BUCHI, buchi.baskent.edu.tr) 2017-2018 dönem sonu proje sergisi ve ödül töreni 25 Mayıs 2018 tarihinde BİTTO’da gerçekleştirildi. Üniversitemiz akademisyenleri ile Sağlık Bakanlığı, TTGV, Ostim Teknopark, Bilkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve Siemens Healtineers yetkililerinden oluşan jüri birbirinden başarılı 13 projeyi değerlendirdi. Radyoloji ünitelerinde çalışanların maruz kaldığı radyasyon dozunu minimuma indirmek ve doz kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılan kişisel dozimetrenin radyasyon önlüğüyle birleştirilmesini hedef alan “Wearable Individual Dosimetry and Radiation Protection System” başlıklı kurşun önlük tasarımı projesiyle Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Muntaha Qazi ve Yasemin Türkmen’den oluşan ekip birincilik ödülünü aldı. Birinci olan ekip, Almanya Erlangen Friedrich-Alexander Üniversitesi (https://www.irl.zimt.fau.de/) ve Siemens Healthineers Innovation Think Tank (https://www.healthcare.siemens.com/careers/innovation-think-tank) ortaklığında düzenlenecek olan ve Oxford Üniversitesi, Georgia Tech Universitesi, John Hopkins Üniversitesi vb üniversitelerden uluslararası katılımcıların yarışacağı Innovation Research Lab Exhibition (IRLE) 2018’de ülkemizi temsil edecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Başkent Üniversitesi öğrencileri Siemens Healthineers ITT iş birliği ile Siemens Healthineers – Erlangen ITT ofisinde staj yapacak ve IRLE’ye katılacaklar. Geçtiğimiz yıl, IRLE 2017’nin birincilik ödülü Başkent Üniversitesi takımına verildi. (https://www.fau.eu/2017/09/11/news/a-laboratory-for-innovative-ideas/ ).

BUCHI Kurucu Direktörü ve Siemens ITT Global Direktörü Prof. Sultan HAIDER tarafından 19 Ekim 2017’de başlatılan “Interdisciplinary Innovations and Entrepreneurship” sertifika programına katılan ve başarıyla tamamlayanlara sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ tarafından verildi. Ödül töreni öncesinde konuşmasını yapan Prof. ÖZGÜLBAŞ sözlerine Prof. Haider’e katkılarından dolayı teşekkür ederek başladı ve “Burada sergilenen her proje birbirinden değerli ve hepsi birinci olmayı hak eden projelerdi. Üniversitemiz olarak bu projelerin geliştirilmesi için gerekli desteği vermeye ve projelerin sayısının artırılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ödül töreninden birkaç saat önce Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi XX. Öğrenci Sempozyumu’nda “Proactive Need Driven Innovations: Using Innovation Think Tank” başlıklı konferans veren Prof. Sultan HAIDER’a Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Haldun Müderrisoğlu tarafından inovatif proje örnekleri ve uluslararası girişimcilik etkinliklerine katılım olanakları hakkında verdiği aydınlatıcı ve anlayışlı dersleri için “Takdir Plaketi” sunuldu.

BİTTO Yöneticisi Arzu FIRLARER ise BUCHI Proje Sergisi ve Sertifika Töreni’nin adımlarının 19 Ekim 2017 tarihinde Siemens Healthineers Innovation Think Tank (ITT) ve Başkent Üniversitesi iş birliği kapsamında gerçekleştirilen Başkent Üniversitesi Sağlık İnovasyon Merkezi (BUCHI) tanıtım ve açılış toplantısında gerçekleştirilen çalıştay ile başladığını ve o günden bu yana desteğini BUCHI ve BİTTO’dan esirgemeyen saygıdeğer Üniversite yönetimimize, değerli akademisyenlerimize ve sevgili katılımcılarımıza teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


Benzer Haberler