Prof. Dr. Kerim DEMİRBAŞ

 

 

KISA ÖZGEÇMİŞ

 

Kerim Demirbaş 1951 yılında Alanya’nın Oba köyünde doğdu. Ilk öğrenimini Oba’da, Orta öğrenimini Alanya Lisesi’nde, Üniversite öğrenimini I.T.Ü. Elektrik Fakültesi Zayıf Akım Kolunda tamamlayıp 1973 yılında yüksek mühendislik diploması aldı. 1973-74 yılları arasında söz konusu Fakültenin Telekomünikasyon Tekniği Kürsüsünde asistanlık yaptı. 1974-1975 akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi gördü. Yüksek lisans ve doktora öğrenimi için 1975 yılında A.B.D.’nin Los Angeles şehrindeki California Üniversitesi (UCLA)’ne gitti. 1977 yılında yüksek lisans (M.S.), 1979 yılında “Degree of Engineer”, ve 1981 yılında da doktora (Ph. D.) derecelerini Haberleşme Sistemleri, Kontrol Sistemleri ve Uygulamalı Matematik dallarında aldı. UCLA’deki öğrenimi sırasında araştırma asistanı olarak da görev yaptı.

 

Doktorasını takiben Burdur’da iki aylık bedelli askerlik görevini yapıp tekrar UCLA’ya döndü ve doktora üstü çalışmalarda bulundu. 1981-1984 yılları arasında A.B.D.’nin Minneapolis kentindeki Honeywell’in Sistemler ve Araştırma Merkezi (Honeywell SRC)’nde araştırmacı (Senior Research Scientist) olarak çalıştı. Askeri sistemler üzerinde araştırmalar yapıp projeler yönetti. 1984-1992 yılları arasında A.B.D.’nin Chicago şehrindeki Illinois Üniversitesi (UIC)’de yardımcı profesörlük yaptı. Aynı zamanda “AT&T Bell Lab.” ve “Motorola” şirketlerinde teknik danışmanlık yaptı. 1984-1987 yılları arasında İstanbul’daki Petos Elek. Tic. AŞ.’de ziyaretçi uzman olarak görev yaptı. 1988 yılında 9 ay süreyle Bilkent Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği Bölümünde ziyaretçi Yardımcı Doçent ve 1990 yılında 2 ay süreyle TÜBITAK Gebze Araştırma Merkezi Elektronik Bölümünde ziyaretçi başuzman olarak görev yaptı. 1988 yılında doçent ve 1994 yılında profesör oldu. 1998 – 2000 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi’nde görevli profesör olarak bulundu. 1992-2018 yılları arasında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2018 yılından beri Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde profesör olarak görev yapmaktadır.

 

Dr. Demirbaş; haberleşme sistemleri, işaret ve görüntü işleme üzerinde araştırmalar yapmaktadır. Milletlerarası teknik dergilerde yayınlanmış 35 adet makalesi, ileri seriler (Advanced Series)’de yayınlanmış 3 adet bölümü (Chapter), ve çeşitli sayılarda konferans makalesi ve teknik raporu vardır. Eserlerinin hepsi İngilizce yayınlanmıştır.

 

Dr. Demirbaş; lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini TÜBITAK, İstanbul Sanayi Odası ve NATO bursları ile tamamladı. 1968 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği ilk Türkiye liselerarası matematik yarışmasında üçüncülük; 1982 yılında Honeywell SRC  (A.B.D)’nin “Şahsi Başarı ve Mühendisliğe Teknik Katkıları” dolayısıyla araştırma; 1988 yılında Bilkent Üniversitesi Kurucu Vakıfları’nın “Bilimsel Yayın Alanında” teşvik; 1993 yılında ODTÜ Prof.Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfının “İletişim Kuramı ve Sistemleri, Kestirim Kuramı, İşaret ve Görüntü İşleme, Görüntü Tanımı, Bilgisayarla Görüş, Robotik ve Radar İşaret İşleme Alanlarında Uluslararası Düzeydeki Çalışmaları” nedeniyle Araştırma ve Teşvik ödüllerini aldı. 1987 tarihinde de “Who’s Who in California, U.S.A.”da listelenmiştir.

 

DETAYLI ÖZGEÇMİŞ

 

Alanı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği.

Anabilim Dalı: Haberleşme, İşaret ve Görüntü İşleme.

Eğitim ve Araştırma Konuları: Haberleşme Kuramı ve Sistemleri, Kestirim Kuramı, İşaret ve Görüntü İşleme, Bilgisayarla Görüş, Robotik ve Radar İşaret İşleme.

İş Tecrübesi: Hem Akademik (A.B.D. ve Türkiye'de) ve Hem de Endüsriyel (A.B.D ve Türkiye’'de).

Diplomaları, Bitirdiği Okullar ve Tarihleri:

 

Doktora

Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles (UCLA), 1981, A.B.D. Doktora Tezi: “Target Tracking in the Presence Interference.” Tez Danışmanı: Prof. C. T. Leondes. Anabilim Dalı: Haberleşme Sistemleri. Yan bilim Dalları: Kontrol Sistemleri ve Tatbiki Matematik.

 

Eng. Degree

Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles, 1979, A.B.D. Anabilim Dalı: Haberleşme Sistemleri. Yan bilim Dalları: Kontrol Sistemleri ve Tatbiki Matematik.

 

M.S.

Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles, 1977, A.B.D. Anabilim Dalı: Haberleşme Sistemleri.

 

 

Ing. Serti.

İngilizce Hazırlık, Boğaziçi Üniversitesi, 1975.

 

 

Yük. Müh.

Elektrik Fakültesi-Zayıf Akım Kolu, İstanbul Teknik Üniversitesi (I.T.Ü), 1973.

 

 

Lise Dip.

Alanya Lisesi, 1968, Alanya.

 

 

Orta Ok. Dip.

Alanya Lisesi, 1965, Alanya.

 

 

İlk Ok. Dip.

Tosmur-Karakocalı İlkokulu, 1962, Oba Köyü, A

anya.

 

 

Aldığı Unvanlar ve Alınan Yıllar:

 

 

Profesör

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Başkent Üniversitesi, 2018

 

Profesör

Haberleşme Anabilim Dalı, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1994.

 

Doçent

Haberleşme Anabilim Dalı, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 1988.

 

Assistant Professor

Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri, Universiry of Illinois at Chicago, IL, A.B.D. 1984.

 

Senior Research Scientist

İşaret ve Görüntü İşleme Gurubu, The Honeywell Systems and Research Center, Minneapolis, Minnesota, A.B.D. 1981.

 

Posdoctoral Scholar

Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles (UCLA), California, A.B.D. 1981.

 

Post Graduate Research Engineer

Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles, California, A.B.D. 1978.

 

Asistan Yüksek Mühendis

Telekomünikasyon Tekniği Kürsüsü, Elektrik Fakültesi-Zayıf Akım Kolu, İstanbul Teknik Üniversitesi, 1973.

 

Kazandığı Ödüller, Burslar ve Tanınmalar “Recognitions”:

 

 

Araştırma ve Teşvik Ödülü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi- Prof. Dr. Mustafa  N. Parlar Eğitim ve Araştırma  Vakfı, "İletişim Kuramı, İşaret  ve Görüntü İşleme, Görüntü Tanımı, Bilgisayarla Görüş, Robotik ve Radar İşleme Alanlarında Uluslararası Düzeydeki Çalışmaları" nedeniyle, 1993.

 

Teşvik Ödülü

Bilkent Üniversitesi-Kurucu Vakıfları, "Bilimsel Yayın Alanında Teşvik", 1988.

 

Citation

The Who's Who Historical Society,  California,  A.B.D. 1987

 

Araştırma Ödülü

The Honeywell Systems and Research Center,  "Şahsi Başarı ve Mühendisliğe Teknik Katkıları Dolayısıyla", Minneapolis, Minnesota, A.B.D. 1982.

 

NATO Doktora Bursu

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBITAK), Elektrik Mühendisliği, University of California at Los Angeles, A.B.D. 1975.

 

Doktora Yabancı Dil Bursu

TÜBITAK, İngilizce Hazırlık Sınıfı, Boğaziçi Üniversitesi, 1974.

 

İstanbul San. Odası Bursu

Elektrik Fakültesi-Zayıf Akım Kolu, İstanbul Teknik Üniversitesi, 1972.

 

Üniversite Bursu

TÜBITAK, Elektrik Fakültesi-Zayıf Akım Kolu, İstanbul Teknik Üniversitesi, 1968.

 

Üçüncülük Ödülü

TÜBITAK Liseler Arası Matematik Yarışması, Alanya Lisesi, 1968.

 

Lise Bursu

TÜBITAK, Alanya Lisesi, 1966.

 

Bugüne Kadar Bulunduğu Başlıca Akademik Görevler:

 

 

Profesör (Ekim 2018- )

 

 

Profesör

(Mayıs 1994 –Mart 2018)

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Başkent Üniversitesi, Ankara. Haberleşme Sistemleri, İşaret ve Görüntü İşleme ve Kontrol Sistemleri üzerinde araştırmalar yapıp dersler vermektedir

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara. Haberleşme Sistemleri, İşaret ve Görüntü İşleme ve Kontrol Sistemleri üzerinde araştırmalar yapıp dersler vermektedir.

 

Görevli Profesör

(Eylül 1998 – Eylül 2000)

Mühendislik Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya. Görevlendirilmenin amacı: Elektronik-Haberleşme Mühendisliği kurulmasına teknik olarak yardımcı olmaktı. Ayrıca Matematik ve Elektronik dersleri verip Haberleşme Sistemleri üzerinde araştırmalar yapmıştır.

 

Doçent

(Aralık 1992 – Mayıs 1994)

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara. Haberleşme Sistemleri, İşaret ve Görüntü İşleme ve Kontrol Sistemleri üzerinde araştırmalar yapıp dersler vermiştir.

 

Ziyaretçi Yardımcı Doçent

(Aralık 1987 - Ekim 1988)

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü, Bilkent Üniversitesi, Ankara. Haberleşme Sistemleri, İşaret ve Görüntü İşleme üzerinde araştırmalar yapıp dersler vermiştir.

 

Assistant Professor

(Eylül 1984 - Eylül 1991)

Department of Electrical Engineering and Computer Science, University of Illinois at Chicago, A.B.D. Haberleşme Sistemleri, İşaret ve Görüntü İşleme ve Kontrol Sistemleri üzerinde araştırmalar yapıp dersler vermiştir. Ayrıca Motorola Inc. ve AT&T Bell Lab.’ de teknik danışmanlık yapıp çeşitli dersler ve seminerler vermiştir.

 

Postdoctoral Scholar

(Mart 1981 - Kasım 1981)

Electrical Engineering Department, University of California at Los Angeles (UCLA), California, A.B.D. Askeri hedeflerin takibi üzerinde araştırmalar yapmıştır.

 

Post Graduate Research Engineer

(Eylül 1978 - Mart 1981)

Electrical Engineering Department, University of California at Los Angeles, California, A.B.D. Uydularla haberleşme ve hedeflerin takibi üzerinde araştırmalar yapmış ve Elektrik Mühendisliği öğrencilerine Elektronik ve Haberleşme deneyleri yaptırmıştır.

 

Asistan Yüksek Mühendis

(Kasım 1973 - Kasım 1974)

Telekomünikasyon Tekniği Kürsüsü, Elektrik Fakültesi-Zayıf Akım Kolu,  İstanbul Teknik Üniversitesi. Elektrik Mühendisliği öğrencilerine Haberleşme deneyleri yaptırmıştır.

Bugüne Kadar Bulunduğu Başlıca Endüstriyel Görevler:

 

 

Baş Uzman

(Temmuz 1990 - Eylül 1990)

 

Uzman

(Ekim 1984-Mayıs 1987)

Elektronik Bölümü, TÜBITAK Marmara Araştırma Merkezi, Gebze. “Crypto” sistemleri üzerinde araştırmalar yapıp mühendisleri yönlendirmiştir.

Petos Elek Tic. AŞ. İstanbul

 

Senior Research Scientist

(Kasım 1981 - Eylül 1984)

Signal and Image Processing Group, The Honeywell Systems and Research Center, Minneapolis, Minnesota, A.B.D.  “Senior Research Scientist” olarak, askeri hedeflerin tanınması için işaret ve görüntü işleme üzerinde araştırmalar yapıp pratik algoritmalar geliştirmiştir. Bunlardan  “scene adaptive”, “decision-weighted”, “parallel processing”, ve “cross-sensör” hedef ayırma algoritmaları “noncoherent synthetic aperture radar (NSAR)” görüntüleri ve “multisensor” görüntüleri (örnek: radar and “forward looking infrared radar (FLIR)” görüntü karışımı) için uygulanmıştır. Ayrıca,  az sürüklemeli optik pencereli hızlı savaş uçakları için görüntü düzeltme algoritmaları geliştirmiştir. Bazı askeri sistemlerin performanslarını da (

rnek: “Prototype Automatic Target Screener (PATS) Autothreshold Segmenter”) analiz etmiştir. Çalıştığı bazı projeler:

 

 

-Low Drag Optical Windows,  Air Force, System Command Aeronautical Systems Division, Ohio, Contract No. F33615-81-R-1540, 1981 and 1982.

 

 

-XM21 Remote Sensing Chemical Agent Alarm Program (Spectral Pattern Recognition), Army, CSL, Aberdeen Proving Ground, Maryland, Contract No. DAAK11-82-C-0058, 1983 and 1984.

 

 

-Algorithm Evaluation Methods, NV & EOL, Contract No. DAAK70-82-Q-0094, 1982 and 1983.

 

 

-Multimode Seeker Signal Processing Algorithms, AMCCOM, Contract No. DAAK10-83-C-0110, 1983.

 

 

-Image Sensor Autoprocessor (ISA), AFWAL/AARI, Contract No. F33615-79-R-1797, 1984.Honeywell-funded Noncoherent Synthetic Aperture Radar (NSAR) Target Discrimination and Classification Algorithm Development Program, 1983 and 1984.

 

 

-Honeywell-funded High-Density Millimeter Wave (MMW)/Infrared (IR) Processor [Honeywell Sense and Destroy Armor (SADARM)] program, 1983 and 1984.

 

 

-Honeywell-funded Three Dimensional Range Mapping Initiative Program, 1984.

Verdiği Dersler:

·         Başkent Üniversitesi:

 

Lisans (Undergraduate)

-Signals and Systems

-Medikal Görüntü İşleme

-Haberleşme II

-Dijital Kontrol

-Bitirme Projesi

 

Yüksek Lisans (Graduate)

-İstatiksel Örüntü Tanıma

·         Orta Doğu Teknik Universitesi:

 

Lisans (Undergraduate)

-Signals and Systems

-Digital Electronics

-Feedback Systems

-Digital Signal Processing

-Introduction to Circuit Analysis

-Telecommunication

-Fundamentals of Electrical and Electronic Engineering

-Probability and Random Variables

-Telecommunication for nonelective students

-B.S. Project

 

Yüksek Lisans (Graduate)

-Pattern Recognition

-Signal Analysis and Processing

- Probability and Stochastic Processes

-Digital Communication Systems

-Digital Radio Communications

-Information Theory

-Coding Theory

-Seminar

-M.S. Research and Thesis

-Ph. D. Research and Thesis

 

·         University of Illinois at Chicago, A.B.D.

 

Lisans (Undergraduate)

-Signal Processing

-Stochastic Processes

-Introduction to Information Theory

-Linear Systems Analysis

-Digital Signal Processing

-Communication Engineering

-Communication Theory

-Digital Communications

-Analog Circuit Design

-Automatic Control

-Digital Control

-Electric Circuits

-Senior Design

 

Yüksek Lisans (Graduate)

-Advanced Topics in Digital Signal Processing

-Computer Vision

-Pattern Recognition

-Advanced Communication Theory

-Image Processing

-Detection Theory

-Estimation Theory

-Information Theory

-Algebraic Coding Theory

-Control Theory

-Current Topics in Image Processing in Computer Vision and Robotics

-M.S. Research

-Ph. D. Research

·         Bilkent Üniversitesi

 

Lisans (Undergraduate)

 

Yüksek Lisans (Graduate)

-Pattern Recognition

-Estimation Theory

·         Akdeniz Üniversitesi

 

Lisans (Undergraduate)

-Matematik

-Lojik Devreleri

-Elektrik Devreleri

 

 

 

Şirketlerde Verdiği Seminerler ve Kurslar:

 

-Detection and Estimation Theory, Continuing Education Department, Motorola Inc. Schaumburg, IL, U.S.A.

 

-Communication Theory, Continuing Education Department, Motorola Inc. Schaumburg, IL, U.S.A.

 

-Advanced Communication Theory, Continuing Education Department, Motorola Inc. Schaumburg, IL, U.S.A.

 

-Digital Communications, Continuing Education Department, Motorola Inc. Schaumburg, IL, U.S.A.

 

-Pattern Recognition, Continuing Education Department, Motorola Inc. Schaumburg, IL, U.S.A.

 

-Robotics Vision, Continuing Education Department, AT&T Bell Lab. Naperville, IL, U.S.A.

 

-Computer Vision, Continuing Education Department, AT&T Bell Lab. Naperville, IL, U.S.A.

Teknik Hakemlik Yaptığı Bulunduğu Milletlerarası Konferanslar:

 

-Üye, Technical Program Steering Committee, The IEEE International Conference on Communications, June 23-26,  Chicago, Illinois, U.S.A. 1985.

 

 

 

ESERLERİ:

Hakemli Milletlerarası Teknik Dergilerde Basılmış Makaleleri (Science Citation Index (SCI) kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleler)

 

 

M-1.              K. Demirbaş, “Oba Filter for Online-Adaptive Nonlinear State Estimation with Interference”, the IEEE Transactions on Aerospace and Electronics Systems, Vol. 55, No. 3, pp. 1347-1356, June 2019.

M-2.              Kerim Demirbaş, "Online state estimation for discrete nonlinear dynamic systems with nonlinear noise and interference", Journal of the Franklin Institute-Engineering and Applied Mathematics, Vol. 352, No. 1, pp. 216-235, January 2015.

M-3.              Kerim Demirbaş, "A novel real-time adaptive suboptimal recursive state estimation scheme for nonlinear discrete dynamic systems with non-Gaussian noise", Digital Signal Processing, Vol. 22, No 4, pp. 593-604, 2012.

M-4.              Kerim. Demirbaş, "A new real-time suboptimum filtering and prediction scheme for general nonlinear discrete dynamic systems with Gaussian or non-Gaussian noise", International Journal of Systems Science, Vol. 42, No 10, pp. 1789-1799, 2011.

M-5.              Kerim Demirbaş, "A state prediction scheme for discrete time nonlinear dynamic systems”, International Journal of General Systems, Vol. 36, No 5, pp 501-511, 2007.

M-6.              Mehmet Tankut Özgen and Kerim Demirbaş, "The cohen’s bilinear class of shift-invariant space/spatial-frequency signal representations for particle-location analysis of in-line Fresnel holograms” the Journal of the Optical Society of America A, Vol. 15, no.8, August 1998.

M-7.              Kerim Demirbaş, "Use of Trellis Diagrams in State Estimation in Blocks for Nonlinear Discrete Dynamic Systems with a Kth Order Memory," Circuits, Systems, and Signal Processing, Vol. 10, No. 1, pp. 3-14, 1991.

M-8.              Kerim Demirbaş, "Nonlinear State Smoothing for Discrete Dynamic Systems with Past Histories," The International Journal of Systems Science, Vol. 22, No. 2, pp. 403-414, February 1991.

M-9.              Kerim Demirbaş, "Trellis Representation and State Estimation for Dynamic Systems with a Kth Order Memory and Nonlinear Interference," Transactions of the ASME, The Journal of Dynamic Systems, Measurement, and Control, Vol. 112, No. 3, pp. 517-519, September 1990.

M-10.           Kerim Demirbaş, "State Estimation with Stacks and Interpolating Functions for Dynamic Systems with Missing Observations and Nonlinear Interference," The International Journal of General Systems, Vol 18, pp. 37-48, 1990.

M-11.           Kerim Demirbaş, "Maneuvering Target Tracking with the Viterbi Algorithm in the Presence of Interference," the IEE Proceedings-Part F, Communications, Radar and Signal Processing, Vol. 136, No. 6, pp. 262-268, December 1989.

M-12.           Kerim Demirbaş, "Distributed Sensor Data Fusion with Binary Decision Trees " the IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, Vol. AES-25, No. 5, pp. 643-649, September 1989.

M-13.           Kerim Demirbaş, "Nonlinear State Estimation with Composite Hypothesis Testing in Blocks for Dynamic Systems with Past Histories and Nonlinear Interferences," Signal Processing, Vol. 20, No. 2, pp. 153-161, June 1990.

M-14.           Kerim Demirbas, "Multidimensional State Estimation using Stacks for Dynamic Systems with Interference," Automatica, Vol. 25, No. 4, pp. 617-621, July 1989.

M-15.           Kerim Demirbaş, "State Estimation for General Dynamic Systems with Nonlinear Interference and Missing Observations," the International Journal of General Systems, Vol. 17, No. 1, pp. 33-43, 1990.

M-16.           Kerim Demirbaş, "Nonlinear State Smoothing and Filtering in Blocks for Dynamic Systems with Missing Observations," The International Journal of Systems Science, Vol. 21, No. 6, pp. 1135-1144, June 1990.

M-17.           Kerim Demirbaş, "State Smoothing and Filtering with Stack Sequential Schemes for Nonlinear Dynamic Systems with an Nth Order Memory," the International Journal of Systems Science, Vol. 21, No. 3, pp. 537-545, March 1990.

M-18.           Kerim Demirbaş, "State Smoothing and Filtering using a Constant Memory for Dynamic Systems with Nonlinear Interference and Missing Observations," The Journal of the Franklin Institute. Vol. 327, No. 3, pp. 503-511, 1990.

M-19.           Kerim Demirbaş, "Decoding Techniques in State Estimation for Dynamic Systems with Past Histories," The IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, Vol. AES-25, No. 5, pp. 765-768, Sept. 1989.

M-20.           Kerim Demirbaş, "Use of Interpolating Functions in Fast State Estimation for Dynamic Systems with Missing Observations," the Journal of the Franklin Institute, Vol. 327, No. 3, pp. 491-501, 1990.

M-21.           Kerim Demirbaş, "Multidimensional State Smoothing in the Presence of Nonlinear Interference,” the International Journal of Systems Science, Vol. 20, No. 8, pp. 1547-1564, August 1989.

M-22.           Kerim Demirbaş, "State Estimation for Nonlinear Discrete Dynamic Systems with Missing Observations," the Journal of the Franklin Institute, Vol. 327, No. 1, pp. 49-59, 1990.

M-23.           Kerim Demirbaş, "A Tracking Approach for Targets with Measurements containing Jamming or Clutter Signals," the IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, Vol. AES-25, No. 3, pp. 427-429, May 1989.

M-24.           Kerim Demirbaş, "Nonlinear Smoothing Algorithm for Multidimensional Dynamic Systems," the International Journal of Systems Science, Vol. 20, No. 5, pp. 759-778, May 1989.

M-25.           Kerim Demirbaş, "Finite State Machines in State Estimation for Dynamic Systems with an Nth Order Memory and Nonlinear Interference," The Journal of the Franklin Institute, Vol. 326, No. 6, pp. 817-829, 1989.

M-26.           Kerim Demirbaş, "Multidimensional State Estimation with Multiple Composite Hypothesis Testing in The presence of Interference," Transactions of the ASME, The Journal of Dynamic Systems, Measurement and Control, Vol. 110, pp. 297-302, September 1988.

M-27.           Kerim Demirbaş, "Fast State Estimation Scheme for Multidimensional Dynamic Systems," The International Journal of Control, Vol. 48, No. 1, pp. 1-28, July 1988.

M-28.           Kerim Demirbaş, "Maximum a Posteriori Approach to Object Recognition with Distributed Sensors,"the IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, Vol. AES-24, No. 3, pp. 309-313, May 1988.

M-29.           Kerim Demirbaş, "Multidimensional State Estimation with Blocks and Viterbi Decoding Algorithms,” the International Journal of Control, Vol. 47, No. 1, pp. 161-179, January 1988.

M-30.           Kerim Demirbaş, "Maneuvering Target Tracking with Hypothesis Testing," the IEEE Transactions on Aerospace and Electronic Systems, Vol. AES-23, No. 6, pp. 757-766, November 1987.

M-31.           Kerim Demirbaş and C.T. Leondes, "A Suboptimum Decoding based Smoothing Algorithm for Dynamic Systems with or without Interference," The International Journal of Systems Science Vol. 17, No. 3, pp. 499-511, March 1986.

M-32.           Kerim Demirbaş and C.T. Leondes, "A Stack Sequential Decoding based Smoothing Algorithm for Dynamic Systems with Interference," The International Journal of Systems Science. Vol. 17, No. 3, pp. 479-497, March 1986.

M-33.           Kerim Demirbaş and C.T. Leondes, "A Stack Sequential Decoding based Smoothing Algorithm for Dynamic Systems," The International Journal of Systems Science. Vol. 17, No. 2, pp. 269-280, Feb. 1986.

M-34.           Kerim Demirbaş and C.T. Leondes, "Optimum Decoding based Smoothing Algorithm for Dynamic Systems with Interference," The International Journal of Systems Science. Vol. 17, No. 2, pp. 251-267, Feb. 1986.

M-35.           Kerim Demirbaş and C.T. Leondes, "Optimum Decoding based Smoothing Algorithm for Dynamic Systems," The International Journal of Systems Science. Vol. 16, No. 8, pp. 951-966, Aug. 1985.

·         Ileri Serilerde Basılmış Bölümleri:

 

B-1.               Kerim Demirbaş, "Real-time recursive state estimation for nonlinear discrete dynamic systems with Gaussian or non-Gaussian noise", Discrete Time Systems, Intech Open Science, pp. 1-18, 2011 cdn.intechopen.com.

B-2.               Kerim Demirbaş, "New Smoothing Algorithms for Dynamic Systems with or without Interference," The NATO AGARDograph Advances in the Techniques and Technology of Applications of Nonlinear Filters and Kalman Filters, No. 256, AGARD, pp. 19-1/66, March 1982.

B-3.               Kerim Demirbaş, "Information Theoretic Smoothing Algorithms for Dynamic Systems with or without Interference," Advances in Control and Dynamic Systems, Vol. XXI, Academic Press, pp

B-3. 175-295, 1984.

·         Hakemli Milletlerarası Konferans Bildirileri:

 

KB-1.           Derya Ünsal and Kerim Demirbaş, “Estimation of Deterministic and Stochastic IMU Error Parameters”, IEEE/ION Position Location and Navigation Symposium (PLANS), Myrtle Beach, South Carolina, U.S.A, Pages 862-868, April 23-26, 2012,

KB-2.           Kerim Demirbaş, "Fast State Estimation with Trellis Diagrams for Dynamic Systems with Nonlinear Interference and Past Histories", The 1989 ASME Winter Annual Meeting, San Francisco, CA, U.S.A. December 10-15, 1989.

KB-3.           Kerim Demirbaş, "A Multidimensional State Estimation Algorithm," Proceedings of the IASTED International Symposium on Applied Control and Identification, Los Angeles, California, U.S.A. December 10-12, 1986.

KB-4.           Kerim Demirbaş, "A Suboptimum Smoothing Algorithm for Multidimensional Dynamic Systems," Proceedings of the ASME Winter Annual Meeting, Boston, MA, U.S.A. December 13-18, 1987.

KB-5.           Kerim Demirbaş, "Multidimensional State Estimation with Multiple Composite Hypothesis Testing in the Presence of Interference," Proceedings of the ASME Winter Annual Meeting, Boston, MA, U.S.A. December 13-18, 1987.

·         Yazdığı Teknik Raporlar:

 

YTR-1.       Kerim Demirbaş and D. Duncan "Multi-Mode Seeker Signal Processing," Honeywell Systems and Research Center Report, Contract No. DAAK10-83-C-0110, prepared for the U.S. Army Armament Research and Development and Command, Dover, N.J. 07801, U.S.A. 1984.

YTR-2.       M. Fant and Kerim Demirbaş, "Three Dimensional Range Mapping," Honeywell Systems and Research Center Initiation Program, Third Annual Report, pp. 29-31, Minneapolis, MN, U.S.A. June 1984.

YTR-3.       Kerim Demirbaş, "A Millimeter Wave/Infrared (MMW/IR) Cross-Sensor Concomitant Processing, Honeywell Technical Memo. Minneapolis, MN, U.S.A.  September 1983.

YTR-4.       Kerim Demirbaş, "A Millimeter Wave/Infrared (MMW/IR) Cross-Sensor Adaptive Algorithm," Honeywell Technical Memo.  Minneapolis, MN, U.S.A.  July 1983.

YTR-5.       Kerim Demirbaş, "Decision Weighted Minimum Mean Square Error Combined MMW/IR algorithm," Honeywell Technical Memo. Minneapolis, MN, U.S.A. July 1983.

YTR-6.       Kerim Demirbaş, "Detectable Moving Targets by Moving Target Indicator (MTI)," Honeywell Technical Memo. Minneapolis, MN, U.S.A.  March 1983.

YTR-7.       Kerim Demirbaş, "Analysis of Prototype Automatic Target Screener (PATS) Autothreshold Segmenter Performance," Honeywell Technical Memo.  Minneapolis, MN, U.S.A. February 1983.

YTR-8.       Kerim Demirbaş, "Discrimination and Classification using Noncoherent Synthetic Aperture Radar (NSAR) Images," Honeywell Technical Memo. Minneapolis, MN, U.S.A. July 1982.

YTR-9.       Kerim Demirbaş, "Image Restoration Techniques for Low Drag Optical Windows," Honeywell Technical Memo. Minneapolis, MN, U.S.A. May 1982.

·         Yazdığı Tezler:

 

YT-1.           Kerim Demirbaş, Ph. D. Dissertation: Target Tracking in the Presence of Interference, University of California at Los Angeles, California, U.S.A. March 1981.

YT-2.           Kerim Demirbaş, M.S. Project: Mean-Square Error Investigation of Phases in Satellite Communications, University of California at Los Angeles, California, U.S.A. March 1977.

YT-3.           Kerim Demirbaş, M.S. Thesis: Investigation of Counter Circuits in Telephone Networks, Istanbul Technical University, Istanbul, Turkey, November, 1973.