2008-2009 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNÜN

  AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

 

PROGRAM ADI

HANGİ PROGRAMLARDAN BAŞVURU KABUL EDİLECEĞİ

Protetik Diş Tedavisi (Doktora)

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları

Diş Hastalıkları Tedavisi ve Endodonti (Doktora)

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları

Ortodonti (Doktora)

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları

Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi (Doktora)

Diş Hekimliği Fakültesi mezunları

Tıbbi Biyoloji (Doktora)

Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü, Sağlık bilimleri ile ilgili dört yıllık yüksek okul veya fakülte lisans mezunu olup;  yüksek lisans derecesini 3.5 ve üstü ortalama ile tıbbi  biyoloji, moleküler biyoloji, biyoteknoloji veya temel tıp bilimleri ile ilgili alanlarda  tamamlamış olanlar ile Tıp Fakültesi ve Diş hekimliği, Veteriner Fakültesi mezunları

Halk Sağlığı (Doktora)

Halk Sağlığı Doktora programına Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi,Veteriner Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ya da Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olup Halk Sağlığı alanında yüksek lisansını tamamlamış olanlar başvurabilir. Diğer bölümlerden gelen başvurularda ilgili anabilim dalının kararına uyulur.

Tıbbi Biyoloji  Yüksek Lisans

( Tezli )

Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü, Sağlık bilimleri ile ilgili dört yıllık yüksek okul veya fakülte lisans mezunları

Halk Sağlığı  Yüksek Lisans

( Tezli / Tezsiz )

Halk Sağlığı yüksek lisans programına Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi,Veteriner Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olanlar. Diğer bölümlerden gelen başvurularda ilgili anabilim dalının kararına uyulur.

Spor Bilimleri  Yüksek Lisans

( Tezli / Tezsiz )

Tüm Fakültelerin lisans programları mezunları ( Farklı programdan gelen öğrenciler için 1 yıl bilimsel hazırlık programı uygulanır )

Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans ( Tezli )

Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon  lisans programı mezunları

Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları  Yüksek Lisans

( Tezli )

Tıp Fakültesi mezunları, Psikoloji mezunları, Biyomedikal, Biyofizik, Fizik, Akustik, Elektrik  ve Elektronik Mühendisliği mezunları, Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon  lisans programı mezunları

Anatomi  Yüksek Lisans

( Tezli )

Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon  lisans programı mezunları

Hemşirelik  Yüksek Lisans

( Tezli )

Hemşirelik  lisans programı mezunları

Beslenme ve Diyetetik Yüksek Lisans ( Tezli )

Beslenme ve Diyetetik lisans programı mezunları

 

 

BAŞVURU KOŞULLARI ve İŞLEMLERİ

 

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuruların kabulü, 29 Ağustos 2008 günü saat 17.00’de sona erecektir.

 

MÜLAKAT TARİHLERİ

Mülakatlar, 8-9 Eylül 2008 tarihlerinde  yapılacaktır.

 

BAŞVURU KOŞULLARI

1.Yüksek lisans programlarına başvuru için, başvurulan programın puan türünde en az 55 ALES (veya 2006 Aralık dönemine eşdeğer  LES ) , GRE  en az 610 yada GMAT en az 450 puan  alınmış olması gerekmektedir.

2.Yüksek lisans derecesi ile doktora programına başvuru için başvurulan programın puan türünde en az 63 ALES (veya 2006 Aralık dönemine eşdeğer  LES), GRE  en az 649 yada GMAT 475 puan  alınmış olması gerekmektedir.

3.Lisans derecesi ile doktora programına başvuru için başvurulan programın puan türünde en az 70 ALES (veya 2006 Aralık dönemine eşdeğer  LES), GRE en az 685 yada GMAT 500 puan alınmış olması gerekmektedir.

 

                                           

 

Yüksek Lisans

Doktora

Lisans Diploması ile Doktora

LES

        45

         50

       55

ALES

        55

         63

       70

GRE

      610

       649

     685

GMAT

      450

       475

     500

.

 

2.Aşağıda belirtilen sınavlardan herhangi birinden istenilen düzeyde İngilizce bilgisine sahip olunduğunun belgelenmesi halinde adaylar  mülakata alınacaktır.

 

 

 

Sınav

İstenen En Az Puan

Yüksek Lisans

Doktora

KPDS

60

70

ÜDS

60

70

TOEFL

173

213

IELTS

6

7

CPE

C

B

FCE (ESOL)

C

B

Başkent Üniv. Sınavı

60

-

 

 

5. Başkent Üniversitesi mezunlarının da, 4 üncü maddede belirtilen yabancı dil baraj puanlarından birine sahip olmaları gerekmektedir. Başkent Üniversitesi İngilizce Sınavı, İngilizce Hazırlık Bölümünce, 3 Eylül 2008 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacaktır. İngilizce sınavına giren yüksek lisans adaylarının sınav sonuçları, internette yayınlanmak suretiyle 4 Eylül 2008 Perşembe günü adaylara duyurulacak, İngilizce sınavını başaranlar mülakata alınacaktır.(Üniversitenin yapacağı  ingilizce sınavı Doktora programına başvuru için geçerli değildir)

 

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1.        Başvuru Formu (İnternetten doldurulacaktır.)

2.        ALES/LES Belgesinin ya da GRE veya GMAT Belgesinin aslı yada noter onaylı süreti

3.        Lisans/ Yükseklisans  diplomasının noter onaylı sureti

4.        Not döküm belgesinin (transkript) aslı ya da noter onaylı süreti

5.        (Varsa) yabancı dil belgesi aslı ya da noter onaylı sureti

6.        Yurtdışı programlardan mezun olan adayların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları Denklik Belgesi

7.        Her biri kapalı zarf içinde çalıştığı yerden veya mezun olduğu okuldan iki adet referans mektubu (Mezun olduğu fakülte ile ilgili anabilim dallarına başvuran Başkent Üniversitesi mezunlarından bu belge istenmez)

8.        Adayın özgeçmişi (Kimlik ve öğrenim bilgilerinin yanı sıra çalışılan işler, unvan ve görevler; yapılan yayın, araştırma vb. ile alınan ödül ve burslar; lisansüstü programa katılma nedenleri ve hedefler belirtilecektir.)

9.        Başvuru ücreti olan 120 YTL´nin, DENİZBANK A.Ş Bahçelievler Şubesi veya DENİZBANK A.Ş Başkent Ofisinden (Bağlıca Kampusu) 3010-796910-362 numaralı hesaba yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

10.     Bir adet fotoğraf

*Adayların başvuru formlarını internetten doldurduktan sonra, başvurularını Sağlık Bilimleri Enstitüsüne

1 Ağustos – 29 Ağustos tarihleri arasında bizzat yapmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile başvuru kabul edilmez.

 

İLETİŞİM İÇİN
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

Bağlıca Kampusu, Eskişehir Yolu 20. km, 06530, ANKARA

Tel: 0312 234 10 10 / 2140 -2063

Faks: 0312 234 15 26    e-posta: sbenst@baskent.edu.tr

 

 

KESİN KAYIT ÜCRETLERİ

 

 

1.      Yüksek Lisans ve Doktora ders ücretleri, her ders kayıt döneminde kredi başına, KDV dahil 325 YTL´dir. Diş hekimliği Doktora programında ücretlendirme kredi başına KDV dahil 540 YTL olarak yapılır.

2.      Yüksek Lisans semineri ücreti 975 YTL; Yüksek lisans tez ücreti 1625 YTL; Doktora tez ücreti 975 YTL; Doktora seminer ücreti 975 YTL ; Diş hekimkiği doktora semineri ücreti 1620 YTL; Diş hekimliği doktora tez ücreti 1620 YTL; Dönem Projesi ücreti 1300 YTL olup, bu ücretlere KDV dahildir ve kayıt yaptırılan her yarıyıl ödenmeleri gerekir. Tez uzatma da tez gibi ücretlendirilecektir.İzinli sayılma durumunda da her program için 6 kredi üzerinden ücret ödenecektir.

3.      Bilimsel hazırlık programı kapsamında ders alınması halinde, ödenmesi gereken ücret, kredi başına KDV dahil 260 YTL olacaktır.

 

 

 

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU KOŞULLARI ve İŞLEMLERİ

 

Lisansüstü programlarımıza Enstitümüzün giriş koşullarını sağlayan öğrenciler yanında "özel öğrenci" statüsünde öğrencilerde kabul edilmektedir. "Özel öğrenci" diploma adayı olmayan, sadece ilgili programdaki bazı dersleri takip etmek isteyen öğrencilerdir. Özel öğrencide LES/ALES şartı aranmaz. Enstitü programlarında özel öğrenci olarak ders alınabilmesi için bir lisans programından mezun olmak   gerekmektedir. Adayın özel öğrenci kabul edilmesine Enstitü Yönetim Kurulu karar verir.

 

BAŞVURU TARİHLERİ

Enstitü anabilim dallarınca açılacak derslere özel öğrenci statüsünde kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için başvuruların kabulü 7 Ekim 2008 günü 17.00’de sona erecektir.

 

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru Formu (İNTERNETTEN DOLDURULACAKTIR.)

2. Mezuniyet belgesinin  aslı ya da noter onaylı sureti

3. Bir adet fotoğraf

4. Başvuru ücreti olan 120 YTL´nin, DENİZBANK A.Ş Bahçelievler Şubesi veya DENİZBANKA.Ş Başkent

    Ofisinden (Bağlıca Kampusu), 3010-796910-362 numaralı hesaba yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

* Adayların başvurularını bizzat yapmaları gerekmektedir. Eksik belge ile veya postayla başvuru kabul  edilmeyecektir

 

 

 

KESİN KAYIT ÜCRETLERİ

 Özel Öğrenci statüsünde ders alacak öğrenciler için ders kayıt ücreti , kredi başına KDV dahil

357.5 YTL’dir.